Informare presa 02.08.2019

Echipa Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor din cadrul D.S.V.S.A. Constanța împreună cu inspectori din cadrul Direcției Generale Antifraudă 2 Constanța, a efectuat o acțiune de control oficial în data de 31.07.2019 la un magazin de desfacere pește.

Acțiunea se încadrează în profilul activităţilor de control  specificate în notele de serviciu ale A.N.S.V.S.A. privind sezonul estival 2019.

Administratorul unităţii vindea pește proaspăt și produse din peşte procesate pe rețelele de socializare. Medicii veterinari din cadrul D.S.V.S.A. Constanța s-au autosezizat deoarece iniţial acesta a procedat la vânzarea de pește proaspăt și ulterior la comercializarea de produse preparate: pește marinat la cuptor, pește marinat la rece.

La controlul unității, în camera frig a fost identificată o cantitate totală de 284,1 kg pește, în mare parte provenită din comerţ intracomunitar, în stare avansată de degradare. Administratorul societății nu a respectat condițiile de depozitare, camera frig neasigurând temperatura normală pentru depozitarea peştelui proaspăt și nici condițiile de igienă prevăzute in RCE 852/2004, RCE 853/2004.

În unitate se desfașurau și activități de producție care nu erau trecute în obiectul de activitate precizat în documentul de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor.

Întreaga cantitate de pește a fost confiscată și a fost trimisă la neutralizare prin incinerare.

Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenţionale conform HG.984/2005 cu modificările si completările ulterioare art.4 a.5 si art.4.lit.a pct.8 în valoare de 22.000 lei.

Multumim pentru profesionalism și colaborare Direcției Generale Antifraudă 2 Constanța.